WIE WAT WAAR is LOOKATIE364?

lookatie364 kunstpost ingang het kleine loo 364 winkelcentrum mariahoeveWAAR VIND IK LOOkatie364?

LOOkatie is gevestigd in het voormalige Stadsdeelkantoor Haagse Hout aan Het Kleine Loo 364 in Den Haag. Ons pand ligt boven op Winkelcentrum Mariahoeve, aan de kant van Chinees Restaurant Wen Wah en de tabakszaak / kapper. We zijn alleen toegankelijk vanaf de STRAAT Het Kleine LOO, aan de BUITENKANT van Winkelcentrum Mariahoeve. Onze voordeur ligt op ca. 25 meter links van de hoofdingang van het Winkelcentrum (tegenover de tramhalte), rechts naast de ACHTERKANT van Blokker. LOOkatie364 is te herkennen aan de galerie op de parterre met het logo van ‘Hou van je Huis’ op het raam. Voor de deur staan 2 beachvlaggen met ons logo en 3 bloembakjes. Onze voordeur is beletterd met ons logo. Mocht je het niet kunnen vinden: bel 06-4475 8897. Dan loodsen we je telefonisch binnen.

HOE IS LOOKATIE364 ONTSTAAN?

Sinds juni 2017 is LOOkatie364 ontstaan als buurtinitiatief en sociale onderneming. Het doel is om kunst, cultuur en diverse op de wijkgerichte activiteiten met elkaar op een heel natuurlijke, organische manier met elkaar te verbinden. Stichting KunstPost heeft dit pand gehuurd om dit voor de buurt mogelijk te maken: een plek waar je graag komt omdat er activiteiten zijn die je wat te bieden hebben. Van 2005 – 2014 stond dit pand leeg. Daarna heeft het stadsdeel dit pand van 2014-2017 gehuurd om hier een project voor langdurig werklozen een basis in de wijk te geven. Omdat het pand meer ruimten had, dan dit project nodig had, hebben zich na verloop van tijd meer projecten hier een plekje gevonden. Toen KunstPost het pand overnam, hebben zij het grondig verbouwd zodat het gebruiksklaar werd aansloot bij de wensen van de gebruikers.

Op 15 april 2018 heeft toenmalig wethouder, de heer Joris Wijsmuller, LOOkatie364 feestelijk geopend. Peter George d’Angelino Tap exposeerde zijn werk in de galerie en vergaderkamer tijdens deze opening. Hans Spinnler, trapte af door als eerste in onze nieuwe galerie te exposeren.

LOOkatie364 biedt nu ruimte aan kunstzinnige en maatschappelijke initiatieven. Maar dat er is meer. Ook ‘Hou van je Huis’ heeft hier een plek. Heb je vragen over de energietransitie en het verduurzamen van je huis? Je kunt ervoor terecht in LOOkatie364! En er is veel meer te vinden!

Laat je verrassen door de wisselende exposities, vergaderruimte, zaalruimte, ateliers, Nederlandse taallessen voor anderstaligen, muzieklessen, tekenlessen, yoga, Vrolijk Werk: het project voor vrouwen met een afstand tot de arbeidsmarkt, mogelijkheden voor creatieve workshops; ook is het de plek van waaruit de Haagse Hogeschool onderzoek doet in de wijk Mariahoeve en in stadsdeel Haagse Hout.

WIE IS STICHTING KunstPost?

LOOkatie364 is een initiatief van Stichting KunstPost. KunstPost is in 2008 opgericht om kunst in en uit stadsdeel Haagse Hout zichtbaar te maken en een eigen plek te bieden. Dit doen ze door kunstenaars atelierruimte te bieden, het werk van de aangesloten kunstenaars op verschillende manieren zichtbaar te maken en door het organiseren van (culturele en leefbaarheids)projecten in de wijk Mariahoeve, zoals de Open Atelierroute en het Kamermuziekfestival Haagse Hout. Daarnaast is KunstPost partner in verschillende (culturele) projecten in stadsdeel Haagse Hout.

WAT HEEFT LOOkatie364 MIJ TE BIEDEN?

Ben je op zoek naar een inspirerende plek voor je eigen organisatie, activiteit, project, verjaardag, of…..? LOOkatie364 biedt je de ruimte! De vergaderkamer, workshopruimte zijn per uur te huur. Ook onze galerie en yogastudio zijn te huur, prijzen op aanvraag. Onze super coole BiosBike en Vergaderbakfiets zijn ook te huur. Meer weten? Neem contact met ons op: LOOkatie364@kunstpost.nl

scoll verder voor meer info…

Ons aanbod

Atelierruimte

voor kunstenaars


Expositieruimte

om jouw werk zichtbaar te maken


Workshopruimte

voor 10 tot 14 personen aan tafel


Werkplekken

voor sociaal/maatschappelijke initiatieven


Vergaderruimte

voor groepen tot  ca. 50 personen aan tafel en max. 70 tot 80 personen in theater opstelling


Yogastudio

voor groepen tot  ca. 15 personen


 

In onze expositieruimte maken we kunst zichtbaar van bij KunstPost aangesloten kunstenaars en van mensen die deze ruimte huren. Daarnaast maken we ook werk zichtbaar van buurtgerichte projecten zoals dat van leerlingen van basis-scholen die deelnamen aan een KunstPost Educatieproject. 

We laten u graag zien welke mogelijkheden LOOkatie364 u te bieden heeft!

Hieronder meer informatie in onze algemene folder.